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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  22/01/2021
Data da última atualização:  22/01/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FIDELIS, R. R.; ROCHA, R. de O.; VELOSO, D. A.; BORTOLON, L.; SOARES, G. M.; BORTOLON, E. S. O.; TAVARES, T. C. de O.; SOUSA, S. A. de; OLIVEIRA, L. B. de; OLIVEIRA, A. C. F. de; LEAL, T. H. V.; BARBOSA, M. R. de A.; SERAGLIO, N. A.; FERRARI, J. M.
Afiliação:  RODRIGO RIBEIRO FIDELIS, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; RICARDO DE OLIVEIRA ROCHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; DANILO ALVES VELOSO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; LEANDRO BORTOLON, CNPASA; GEOVANE MACEDO SOARES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; ELISANDRA SOLANGE OLIVEIRA BORTOLON, CNPASA; TAYNAR COELHO DE OLIVEIRA TAVARES, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; SERGIO ALVES DE SOUSA, INSTITUTO FEDERAL DO TOCANTINS; LIOMAR BORGES DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; ANTONIO CARLOS FRANCISCO DE OLIVEIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; THIAGO HENRICK VIANA LEAL, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; MYRLLA RAYNNARA DE ALMEIDA BARBOSA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; NATAN ANGELO SERAGLIO, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS; JULIANA MARQUES FERRARI, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS.
Título:  Agronomic characteristics of common bean genotypes influenced by the use of boron.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  American Scientific Research Journal for Engineering, Technology, and Sciences, v. 67, n. 1, p. 80-86, 2020.
ISSN:  2313-4402
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Boron is an indispensable micronutrient for common bean culture, requiring careful studies in relation to the need and time of application since it presents a narrow range between deficiency and toxicity. The objective of this study was to evaluate the effect of boron application at different times in common bean culture. An experiment was carried out in Gurupi-Tocantins, with four replicates in a factorial scheme 7 x 4, with seven cultivars (Aporé, Diplomata, IPR-Corujinha, IPR-Chopim, IPR-Gralha, CNFC 10467 and Sapphire) and four application times (T1- absence of boron application, T2- application of boron at 15 DAE -days after emergence-, T3- application of boron at 25 DAE, T4- Application of boron at 35 DAE). There was a significant interaction between the time of application of boron and genotypes for the characteristics of one hundred grains and grain yield. There is a difference between genotypes regarding the efficiency and use of boron. The most appropriate times for boron application, taking into account productivity, are 15 DAE for cultivars CNFC 10467 and Diplomata, and 25 DAE for Aporé and IPR-Chopim. Boron fertilization at 35 DAE is not recommended due to the non-responsiveness of the crop.
Thesagro:  Boro; Características Agronômicas; Feijão; Genótipo; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus Nal:  Application timing; Beans; Boron; Plant micronutrients.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220527/1/asrhets-2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPASA1000 - 1UPCAP - DD20202020
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  22/12/2017
Data da última atualização:  25/09/2019
Autoria:  ZWIRTES, A. L.; REINERT, D. J.; GUBIANI, P. I.; DA SILVA, V. R.; MULAZZANI, R. P.; SOMAVILLA, A.
Afiliação:  Anderson Luiz Zwirtes, Instituto Federal Santa Catarina; Dalvan José Reinert, Centro de Ciências Rurais/Departamento de Solos/Universidade Federal de Santa Maria - UFSM; Paulo Ivonir Gubiani, Centro de Ciências Rurais/Departamento de Solos/Universidade Federal de Santa Maria - UFSM; Vanderlei Rodrigues Da Silva, UFSM/Departamento de Ciências Agronômicas e Ambientais; Rodrigo Pivoto Mulazzani, Centro de Ciências Rurais/Departamento de Solos/Universidade Federal de Santa Maria - UFSM; André Somavilla, Centro de Ciências Rurais/Departamento de Solos/Universidade Federal de Santa Maria - UFSM.
Título:  Temperature changes in soil covered by black oat straw.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 52, n. 11, p. 1127-1130, nov. 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  Notas Científicas. Título em português: Alterações da temperatura em solo coberto de palha de aveia-preta.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effect of different amounts of black oat (Avena strigosa) straw covering soil surface on soil temperature at different depths. The treatments consisted of 0, 3, 6, and 9 Mg ha-1 straw. Soil temperature was measured hourly by a thermocouple inserted at different depths (0, 5, 15, 30, and 50 cm) and was used to adjust an equation correlating the temperature of covered soil with that of bare soil. With the correlations, it was possible to observe a point value of temperature (inversion temperature of straw effect), below which the presence of straw acts positively on the maintenance of soil temperature and above which the presence of straw acts negatively on soil heating.
Palavras-Chave:  Efeito da palha; Inversion temperature; Mulch effect; Plant residue; Regime térmico do solo; Resíduo vegetal; Temperatura de inversão.
Thesagro:  Avena Strigosa.
Thesaurus NAL:  No-tillage; Soil temperature regimes.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/169783/1/Temperature-changes-in-soil.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE62091 - 1UPEAP - DD630.72081P474
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